Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mejade ned stolpar – nekar till trafikfara

Han körde ned trafikstolpar och en elledning innan hans bil välte av vägen. Mannen erkänner rattfylla, men nekar till att ha utgjort en trafikfara. 

Annons

När polisen grep honom efter olyckan var han så full att han inte gick att förhöra. Nu döms en 33-årig man till två månaders fängelse.

På eftermiddagen den 21 mars ryckte polis och räddningstjänst ut till en adress på Verkstadsvägen efter larm om att en större skåpbil vält vid sidan av vägen. Skåpbilen visade sig också ha kört ned flera trafikskyltar och en lyktstolpe. Dessutom föll en strömförande ledning ned över vägen, något som gjorde att det tog lång tid att röja upp efter olyckan.

Mannen som körde bilen hade 2,7 promille alkohol i blodet.

Han berättade under rättegången hur han druckit öl och sprit tillsammans med andra innan han körde. Han erkände grovt rattfylleri, men höll inte med om att hans körning varit en påtaglig fara för trafiksäkerheten.

Tingsrätten gick dock på åklagarens linje och har nu dömt mannen till två månaders fängelse.