Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medveten misstolkning hjälper inte barnen

 Nej, Boel Godner, jag flyttar inte ansvaret för tryggheten vid barnavårdscentralen i Lina Hage och andra verksamheter från landstinget till kommunen.

Jag är däremot övertygad om att Södertälje kommun behöver vara med och ta det ansvaret.

När ett geografiskt område har inslag av grov kriminalitet och miljön är otrygg löser vi ingenting om vi inte tar tag i dessa problem.

Jag blir därför förvånad av det höga tonläget och, som jag uppfattar det, en medveten misstolkning av vad jag försöker lyfta fram.

Här behöver samtliga inblandade aktörer samarbeta för att Södertäljes barn ska få så god vård som möjligt.

Jag ser fram emot ett konstruktivt samarbete med Södertälje kommun och jag hoppas att vi tillsammans kan underlätta för vårdgivare att rekrytera personal till utsatta områden. Vägen framåt måste bland annat handla om att utveckla områdena med viktiga samhälls- funktioner såsom sociala enheter med mera, öka tryggheten och visa att hot och våld aldrig är acceptabelt.

På det sättet hjälper vi inte bara barnhälsovården utan bygger ett Södertälje för framtiden där barn kan växa upp i en varm miljö.

barn- och äldrelandstingsråd

Ella Bohlin (KD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel