Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medlem kräver svar av HGF

Med hänvisning till Madeleine Hällgrens, ordförande i Hyresgästföreningen, HGF, Södertälje/Nykvarn, debattinlägg i LT 16/7 vill jag framföra några kommentarer.

Om det nu är så som du skriver att ”Ett av de områden HGF satsar extra på är just boendeinflytande när det kommer till upprustningar och renoveringar”, varför fick inte vi hyresgäster information från HGF Region Stockholm att en förhandling pågick med vår hyresvärd Fastighets AB L E Lundberg?

Det var hyresvärden som meddelade oss att man hade förhandlat med HGF som hade godkänt hyreshöjningarna och de renoveringar som skulle ske.

Vi hade inte en chans att påverka någonting eftersom allt redan var bestämt och godkänt av HGF Region Stockholm. Om detta skrev jag i ett tidigare inlägg LT 12/7: ” Inte ens HGF i Södertälje visste om förhandlingen”.

När det gäller de årliga hyresförhandlingarna så har HGF i Södertälje/Nykvarn alltid meddelat när förhandlingarna påbörjats.

De har också informerat om när de slutförts. Visserligen har informationen oftast skett ett par veckor eller en månad efter att hyresvärden meddelat oss om hyreshöjningen. Därmed ska ingen skugga falla på lokalavdelningen.

Jag har även försökt få in min insändare i hyresgästföreningens medlemstidning.

Tyvärr tror jag inte att jag är den enda som kommer att gå ur HGF på grund av hur illa detta har skötts.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel