Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medborgarmöten med närpoliserna

Alla närpoliskontor ­arrangerade på tisdagen medborgarmöten.
På poliskontoret i Ronna kretsade de yngsta besökarnas frågor kring hundar, crossar, arga ­damer och roliga hattar.

När det lokala poliskontoret i Ronna på tisdagen öppnade dörren för medborgarmöte travade omgående 14 barn i varierade åldrar på led in på kontoret.

Med stor förtjusning grabbade de flesta tag i varsitt nyckelband innan de tog plats vid konferensbordet för samtal med Erik Åkerlund som är ansvarig för Ronnapolisen.

Några av barnen har träffat närpoliserna tidigare i samband med skol- eller förskolebesök och ute i Ronna. Men för flera barn är det det första besöket hos polisen.

Samtalet kommer snabbt att handla om hur de trivs i sitt bostadsområde och om lekparkerna är okej.

– Finns det några dumma människor där ni bor då? undrar Erik Åkerlund och får genast svar.

Det visar sig snabbt att motorcrosscyklar, hundar och en arg dam är barnens största orosmoment. Men det är inte bara problem som ventileras, det finns plats för alla frågor vilket tioårige Isa Varli tar fasta på.

– Varför har ni sådana där hattar där? undrar han och pekar mot en klädhängare där huvudbonader för engelska poliser vittnar om Ronnapolisen gränsöverskridande samarbeten.

Efter lite saft och kakor fortsätter barnens frågor hagla och medborgardialogen är i full gång.

Och facit på kvällen fick mer än godkänt sedan drygt ett hundratal personer sökt sig till de olika medborgararrangemang som de tre lokala närpoliskontoren i Södertälje ordnade under kvällen.