Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medarbetarna minns Janne Söderström: ”En historieberättare av rang med stark personlighet”

 
Minnesord i LT
Visa alla artiklar

Janne Söderström, Nykvarn, har gått bort i en ålder av 71 år. Närmast anhöriga är familjen och vännerna på Basta.

Janne föddes i Stockholm 1946. Han var som han själv sa, ett ”stinsbarn”. Det innebar att han som nyfödd omhändertogs och med tåg transporterades till en familj på landet där han skulle växa upp och delta i familjens vardagsliv.

Efter uppväxten levde Janne under många år ett kringflackande liv, präglat av snabba bilar, många företag och ett rikt socialt liv. Trots en snabb och flyktig livsstil vittnar flera vänner om att Janne hade en varm, humanistisk och omtänksam sida. Med Janne hade man roligt. Han var en historieberättare av rang med stark personlighet – i många kretsar en profil.

I mitten av 90-talet ville Janne ändra sin livsstil och kom till företaget Basta där han tidigt blev kooperatör. Här kom hans entreprenörskap och sociala förmåga till sin rätt. Tillsammans med övriga medarbetare på Basta var han med och utvecklade nya affärsverksamheter.

En stark sida Janne hade var hans sinne för ordning. I kombination med uppdraget att sköta en slottspark gjorde att parken under ett år var nominerad till årets slottspark.

Under en period var Janne också politiskt aktiv i Nykvarns kommun med en plats i kommunfullmäktige. Där kom även hans samhällsengagemang och hans strävan för utsatta människors livssituation fram.

Många är vi på företaget Basta som minns Janne, alla hans upptåg, historier och personlighet.

Alec Carlberg, initiativtagare och grundare av Basta

Lena Lago, ordförande Basta ideell förening

Åsa Sternrot, vd Basta Nykvarn