Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med Kronblad vid rodret planerar S en valkampanj med tyngdpunkt på kettlebells

LT kan i dag, 1 april, avslöja de första skisserna på Socialdemokraternas lokala kampanj inför valet. Hjärnan bakom kampanjen är Christer Kronblad, som i oktober blev känd för att ha kastat en kettlebell på rånarbilen vid juvelerarrånet på Nygatan.

Att trygghetsfrågorna blir stora i valrörelsen har vi redan sett spår av i den rikspolitiska debatten. När Södertäljes lokala partier nu planerar sina kampanjer inför valet, sätter de sin alldeles lokala prägel på frågan.

Enligt vad LT erfar så kommer Socialdemokraterna att på olika sätt att involvera kettlebells i sin kampanj. Träningsredskapet med ursprung i Ryssland blev en symbol för Södertäljes handlingskraftiga medborgare i oktober, när Christer Kronblad swingade en röd kettlebell mot en bil i ett försök att försvåra för de rånare som gav sig på Joel jewelery på Nygatan.

Enligt de mötesanteckningar som läckt ut till LT så planerar S att bygga en valstuga utformad som en kettlebell, samt att använda specialutformade 4-kilos kringel-kettlebells med S budskap tryckt på, istället för flygblad. Men planerar även att låta ledande socialdemokrater posera med kettlebell på lokala kampanjbilder (se LT:s illustration). Tankar finns också på att utrusta lokal polis med kettlebells som ett komplement till batonger.

Christer Kronblad, hur kommenterar du de uppgifter som LT tagit del av?

– Jag har inga kommentarer.

Hur viktiga är hälsofrågorna i valrörelsen?

– Vi socialdemokrater vill förstås bidra till att medborgarna har en god folkhälsa. God hälsa får inte bli en klassfråga. Där är kettlebells ett bra redskap, som möjliggör effektiv hemmaträning för alla, utan dyra gymkort. Det är allt jag kan säga i den här frågan just nu.

När LT kontaktar Södertäljemoderaternas förstanamn, Järnabon Alexander Rosenberg, reagerar han starkt på Socialdemokraternas planer.

– Det förvånar mig inte att man använder ett träningsredskap med sovjetiska rötter. Som Järnabo förespråkar jag dock inre harmoni framför våld och utseendefixerad styrketräning, rasar Rosenberg, som planerar en motkampanj med ledande moderater i fridfulla yogaposer.

UPPDATERING: Första april lider mot sitt slut och nu kan LT berätta att Socialdemokraternas nya valkampanj var ett endast ett aprilskämt. Här kan du läsa mer.