Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MC-gänget i Nykvarn hyr bara tillfälligt

Boende kring Holländarevägen i Nykvarn oroas över MC-gängets etablering. Men den nya fastighetsägaren vill lugna grannskapet.
– De har skött sig bra och hyr bara tillfälligt, säger en av fastighetsägarna.

Annons

Längst in på Holländarevägen i Nykvarn ligger två industribyggnader som köptes för ett par månader sedan av byggbolaget Nykvarns tomt och mark för 1,8 miljoner kronor.

Men bland de boende i omgivningen har oron växt över de nya hyresgästerna.

Som LT kunde berätta i lördags har mc-klubben Vagos synts till där. Liksom Hells Angels, Bandidos och Outlaws räknas även Vagos in bland de så kallade enprocentsklubbarna.

– Min son kom in en dag och berättade att det stod Vagos på deras västar. Då stod det klart att det var ett MC-gäng som kommit hit. Klart man blir orolig, säger en av de boende i närheten av lokalen.

Farhågor finns nu bland boende i omgivningen att etableringen ska ställa till problem som drabbar även dem.

Men Södertäljebon Sargon Malkey, en av delägarna till byggbolaget Nykvarns tomt och mark, vill lugna grannskapet.

– Vi köpte fastigheten för att bygga om till bostäder, det ska inte vara några problem eftersom det bara finns bostäder runt omkring. Men det krävs en detaljplaneändring från industrimark till bostäder, och det tar en viss tid. Fram till dess så behöver vi hyra ut för att täcka kostnaderna, säger han.

Men det var svårt att få någon hyresgäst som ville teckna ett tidsbegränsat hyreskontrakt på 1,5 till 2 år. Den person som till slut var villig och som nu står på hyreskontraktet är en 24-årig man från Huddinge.

– Han har berättat att han och hans vänner har motorcykelintresse och ville ha en lokal att meka i. De har uppträtt professionellt, har varit där i två månader och betalt sina hyror utan några som helst problem och vet att kontraktet bara gäller i 1,5 till 2 år. De har frågat om de får bygga om lite och det får de eftersom vi ska riva allt senare ändå. De får även låna toaletten i den vita byggnaden, men den hyr de inte, den har vi som förråd, säger Sargon Malkey, som inte hade en aning om vad Vagos var för något.

– Nej vi har ju bara hyrt ut till en person, inte ett MC-gäng. Men även om han skulle ha nämnt Vagos så tror jag inte att jag skulle reagera, jag har inte hört talas om dem tidigare, säger Sargon Malkey, som fått intrycket att hyresgästen verkar mycket skötsam.

– Han har själv sagt att han och hans vänner ska presentera sig för grannskapet och bjuda in dem på grillfest för att visa att de är skötsamma, säger han.