Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MC-gäng på väg in i Nykvarn

MC-klubben Vagos är på frammarsch i Sverige och har synts till ett flertal gånger i Nykvarn den senaste tiden, uppger Södertäljepolisen.

Annons

Bland annat ska flera boende ha uppmärksammat mc-gänget och hört av sig till Södertäljepolisen.

– De har setts vid en byggnad i Nykvarn, men om det är en tillfällighet eller om de försöker etablera sig, vet vi inte, säger Anders Göranzon, chef för Södertäljepolisens spaningsrotel.

Frågan är glödhet hos polisen som följer händelseutvecklingen.

Tillsammans med mc-gäng som Hells Angels och Bandidos MC räknar sig Vagos också till de så kallade enprocentsklubbarna. Det vill säga, de anser sig stå utanför samhällets lagar och regler.

Gruppen bildades på 1960-talet i Kalifornien och har det sista året etablerat lokala klubbar i Sverige, däribland i södra Stockholmsområdet, enligt MC-gängets egen hemsida.

Men i Nykvarns kommun är de styrande ovetande om att MC-klubbens närvaro.

– Jag har inte hört något om det, men jag har våndats lite när jag sett andra kommunalråd ramla in i sådana här problemställningar om etableringar i kommunen, säger Nykvarns kommunalråd Bob Wållberg.

Sedan januari har mc-gänget Bandidos MC etablerat sig i Huddinge. Och enligt polisen finns även enprocentsorganisationen Outlaws i Salem, uppger polisen.