Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maximilians jobb- och spartips till studenter: Så får du värdefull hjälp med ditt CV – och sparar pengar på kurslitteratur

Många förknippar ett medlemskap i facket med någon som kommit en bit in i karriären, men för Maximilian Henriksson, 27, var det självklart att gå med redan under det första året på universitetet. Nu hoppas han att fler studenter upptäcker fördelarna med att bli medlem under studietiden.

– Det är en betryggande känsla att ha proffs att vända sig till när man till exempel vill förbättra sin jobbansökan eller ska förbereda sig inför en anställningsintervju. Den typen av hjälp är ovärderlig för att få ännu bättre förutsättningar att lyckas på arbetsmarknaden.

Maximilian Henriksson läser till en kandidatexamen i internationella relationer och ekonomisk historia på Stockholms universitet. Under sin första termin som student valde han att gå med i fackförbundet Unionen, som riktar sig till nuvarande och blivande tjänstemän i det privata näringslivet.

Unionens experter har stenkoll på arbetslivet

– Ett av de främsta skälen till att jag blev medlem var möjligheten att få tillbaka pengar för inköpt kurslitteratur. När man pluggat klart kan man skicka in sina sparade kvitton och ansöka om att få utläggen ersatta upp till 3 425 kronor. Bara idag köpte jag kursböcker för nästan en tusenlapp så den möjligheten har en lugnande inverkan för någon på en studentbudget.

Vill du veta mer om Unionens studentmedlemskap?

Bland förmånerna med ett studentmedlemskap, som kostar 100 kronor för hela studietiden, finns också billigare hemförsäkring och olycksfallsförsäkring samt andra typer av rabatter som kan underlätta i vardagen, berättar Maximilian. Men det finns inte bara ekonomiska fördelar att dra nytta av.

– Jag har använt Unionens tjänster till att få feedback både på mitt CV och min profil på LinkedIn. Väljer man att fråga internet, vänner eller familjen riskerar man att få väldigt olika råd men via facket får man tillgång till riktiga experter som har stenkoll på arbetslivet. Det känns jätteskönt att veta att ett proffs har gått igenom mitt CV eftersom det också kommer att vara proffs som bedömer det när jag sen söker jobb.

Här kan du få hjälp av Unionens experter med ditt CV

Eftersom många studenter jobbar extra redan under studierna kan Unionen också ge råd kring till exempel löneförhandling och anställningskontrakt, konstaterar Maximilian. Och när det sedan är dags att lägga kursböckerna på hyllan är man mer än redo att ta steget ut i yrkeslivet.

– Jag har fått kunskap om arbetsmarknaden som jag kan använda genom hela livet. Vissa kanske väntar med att gå med i facket tills de fått en fast anställning och stöter på problem på arbetsplatsen – men det är ännu bättre att sätta sig in i hur det funkar redan nu så att man är förberedd när det verkligen gäller.

3 skäl att vara studentmedlem i Unionen:

- Få proffshjälp med att förbättra ditt CV och LinkedIn-profil.

- Ställ dina frågor om arbetslivet till erfarna experter.

- Få upp till 3 425 kronor tillbaka för inköpt kurslitteratur.

Litteraturstipendium för dig som medlem - spara kvitton och få tillbaka pengar för kurslitteratur

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio Mittmedia och Unionen Östra Sörmland Gotland och ej en artikel av nyhetsredaktionen.