Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mats Waltin: "Inte så bra koll på dem"

Det blir en Norrlandstripp för SSK i den andra playoffrundan. På måndagen lottades laget mot Piteå, fyra i den norra allettan.

Visby/Roma och Kristianstad försvann först. Kvar återstod lagen i norr: Kiruna och Piteå. För SSK:s del föll lotten på måndagen på Piteå.

– Jag har inte så bra koll på dem, om jag ska vara uppriktig. Jag hade bättre koll förra året, men det förändras ju så mycket i lagen i hockeyettan. Men det känns kul. Egentligen är det kul oavsett motstånd. I det här läget vill man bara i gång och lira matcher, säger SSK:s tränare Mats Waltin om lottningen.

Vad gör ni nu för att kartlägga Piteå?

– Det är ganska tacksamt med tekniken i dag. Det är lätt att plocka hem matchbilder och jag har ett bra informationsnät i norr. Men jag lägger mer tankar på vår egen prestation. Grundprincipen i såna här skarpa lägen är den egna prestationen – och att man får ut den efter bästa förmåga, säger Waltin.

Hur reser ni upp till Piteå?

– Målsättningen är flyg upp på matchdagen. I god tid. Sedan är det praktiskt att åka hem dagen efter, och förmodligen träna där uppe. Plan B är att åka hem så tidigt som möjligt. Den bollen är i rullning.

Piteå är på papper ett målfarligt lag. Trots att laget blev fyra i allettan snittade Piteå flest mål framåt i den norra serien, 3,74 per match, med forwardarna David Lindqvist och Thomas Wallgren som bärande poängspelare. En offensiv som fick fart av ett giftigt powerplay. Piteå utnyttjade 27 procent av chanserna i numerärt överläge.

– Man kan utgå från att det är ett skridskostarkt lag med en rutinerad tränare som får ordning på spelet, säger SSK-tränaren.

Men Piteå hade problem att klara av Lindlöven i den första playoffrundan. Matchserien gick till tre matcher och först i den andra förlängningen kunde Piteå avgöra. Det positiva för Piteå i matchserien var att Joel Vännström storspelade i målet, för just målvaktsspelet har svajat för laget under säsongen.

SSK har talat tyst om att gå upp i hockeyallsvenskan redan i år. En målsättning klubben borde ha, enligt division ett-kännaren Mikael Mjörnberg.

– Det är ju en defensiv hållning. De ska ha den målsättningen. Allt annat är ju fegt. Södertälje blir den största favoriten av alla i playoff två. Piteå har lite svårt. De har varken i allettan eller i playoff hittat den höga nivån som finns i laget. Södertälje är solklara favoriter. Särskilt om Alexander Sahlin är tillbaka, säger Mikael Mjörnberg i Studio Hockeyettan.

– Mot Piteå tror jag inte att försvaret kommer att vara ett problem. Det är svårt att vinna två matcher i Scaniarinken. Det gör man inte. Piteå måste ta hemmamatchen, fortsätter han.

Läs även: Piteå nästa för SSK