Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Siljebrand: "Playa del Maren är realistiskt"

Tänk att få  lägga dig i en brassestol, sträcka ut fötterna i mjuk, gyllene sand och lapa sol – i centrala Södertälje. Mats Siljebrand (FP) ger inte upp sitt drömprojekt: Playa del Maren.

Annons

Folkpartiets gruppledare Mats Siljebrand när en dröm som han inte kan släppa taget om. Det handlar om att bygga en konstgjord playa mitt i centrala Södertälje, med allt från konstgjorda palmer och sand till brassestolar och serveringar.

Siljebrand har långt ifrån gett upp.

– Jag vill ha ett Playa del Maren i centrala Södertälje, liknande de som finns i svenska städer som Malmö och Helsingborg, men också utländska som Berlin, Paris och London, säger Mats Siljebrand som har mycket av själva utformningen klar för sig.

– Det är inte säkert att man kan bada i vattnet. Men man skulle kunna forsla ditt guldgul, inbjudande sand, ställa ut brassestolar som man kan solbada i och plantera grönska. Det skulle gå att besöka caféer, sjöbodar och serveringspråmar, bland annat. Det här skulle bli ett stort dragplåster i Södertälje.

Mats Siljebrand lanserade tanken på Playa del Maren för första gången redan för flera år sedan.

Är inte det här väldigt långsökt?

– Nej, det är realistiskt. Fullmäktige har tidigare ställt sig bakom Playa del Maren och jag hoppas de går från ord till handling nu. Detta ligger helt i linje med det arbete som just nu pågår med utveckligen av stadskärnan. Och det behöver inte bli så dyrt heller, säger Mats Siljebrand.

Annons