Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mats Siljebrand (L): Klassresan börjar i klassrummet

Utbildning ger makt att hitta sin väg i livet, oavsett hur starten såg ut. Kunskap är också grunden för demokratin – nog så viktigt i dagens oroliga tider. Därför sätter vi liberaler alltid skolan först.

I skolan ska varje barn och ungdom få veta att allt är möjligt. Trots förbättrade meritvärden lämnar var sjätte elev grundskolan i Södertälje utan tillräckliga kunskaper för att kunna börja gymnasiet.

Det saknas legitimerade lärare. De elever som bäst behöver lugn och ro har svårt att koncentrera sig. De som skulle kunna komma längre får för lite stimulans och utmaningar. Så vill Liberalerna inte ha det. Det är därför vi driver på för en skola med liberalt innehåll:

● Mer tid och riktiga kunskaper. Det finns ingen genväg till kunskap, det behövs både tid och skickliga pedagoger. Vi vill ha mer lärarledd undervisning och fler lektionstimmar. Skolan ska vara tio år för alla elever.

● Arbetsro i alla klassrum. Med mer ordning och studiero kommer såväl elever som lärare att må bättre. Viktiga pusselbitar är tidiga stödinsatser, fler speciallärare och mindre undervisningsgrupper för dem som behöver. Och alla klassrum ska vara mobilfria.

● Heja lärarna! Lärarbanan är kanske världens viktigaste yrke – höj löner och status, inför fler karriärtjänster och förbättra arbetsvillkoren. Även lärarutbildningen behöver utvecklas, med inriktning på pedagogik, ledarskap och praktik.

Klassresan börjar i klassrummet.

Mats Siljebrand (L)

ledamot, utbildningsnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel