Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matilda Sjödin bakom Täbys otroliga comeback – nu en match från final

Trots en storpublik på plats lyckades inte Mora skaffa sig matchboll i semifinalserien mot Täby.
Efter en makalös vändning i tredje perioden kan istället Täby avgöra på fredag och ta finalplatsen.
Bakom vändningen var Södertäljetjejen Matilda Sjödin.

I fjol bjöd Kais Mora på ett publikrekord med 3128 personer på plats i Jalas arena när man mötte Täby i den tredje semifinalen. Förutsättningarna var i år detsamma och målet var att på nytt slå publikrekord och förhoppningarna var på en siffra över 4000. Så många kom inte till ishockeyarenan under tisdagen, utan man fick nöja sig 2560 personer.

Den stora Kais-publiken bjöds i alla fall den här gången på en start man ville se. Efter att i de två tidigare möten hamnat i ett tidigt underläge, var det istället hemmalaget Kais som tidigt kopplade greppet om semifinal tre.

Tre mål i mitten av perioden och man höll samtidigt väldigt bra koll på Täby som inte åstadkom mycket i anfallsväg.

I den andra perioden lyckades Täby få fram lite farligare chanser. Man fick också upp hoppet efter att stjärnbacken Moa Tschöp stått för en tidig reducering.

Kais tog dock tillbaka momentumet, inte minst efter att Moa Gustafsson gått köksvägen och åter sett till att ledningen var med tre måls marginal.

I den tredje perioden hade gästande Täby en del boll, men man hade svårt att skapa några riktigt heta målchanser. Det krävdes något extra för att de skulle få hål på Kaismålvakten Amanda Hill.

Och det extra hade Täbys Matilda Sjödin. Inom loppet av 18 sekunder stänkte hon nämligen in två ruggiga handledare i nättaket.

Helt plötsligt blev det otroligt darrigt i hemmalaget och det var något som bortalaget fortsatte att utnyttja.

Med drygt fem minuter kvar att spela hade man vänt på matchen helt och var i ledningen för första gången.

Kais Mora plockade i slutet målvakten i hopp om att få till en kvittering, men det ville sig inte den här kvällen och hemmalaget fick se sig besegrade. Det var också andra matchen i rad som Mora förlorade den tredjeperioden med 4–0.

I och med segern har nu Täby chans att avgöra matchserien och ta finalplatsen i nästa möte som spelas på fredag.

Matchfakta

Kais Mora IF–Täby FC IBK 4–5 (3–0, 1–1, 0–4)

Första perioden: 1–0 (6.11) Mira Wickman (Lina Svarfvar) 2–0 (12.58) Malin Andréason (Therése Karlsson) 3–0 (15.26) Elin Reinestrand (Anna Wijk)

Andra perioden: 3–1 (2.25) Moa Tschöp (Jennifer Stålhult) 4–1 (11.03) Moa Gustafsson (Jessika Eriksson)

Tredje perioden: 4–2 (7.36) Matilda Sjödin (Jennifer Stålhult) 4–3 (7.54) Matilda Sjödin (Laura Mertsalmi) 4–4 (12.57) Jennifer Stålhult (Julia Croneld), i spel fem mot fyra, 4–5 (14.29) Julia Croneld (Laura Mertsalmi)

Skott: 28–30 (11–9, 8–7, 9–14)

Utvisningar, Kais: 2x2 Täby: 1x2

Domare: Olle Eliasson och Thomas Jonsson.

Publik: 2560

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips