Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matchhjälten ett frågetecken i helgen

Nyförvärvet Daniel Sliper levererade direkt i premiären för Assyriska. Men han är ett frågetecken till lördagens match borta mot Frej.

Annons

Daniel Sliper, som gjorde 1–0-målet i premiären mot Dalkurd, är ett frågetecken i lördagens match. Sliper har återigen känt av sina ljumskproblem.

–I Slipers fall gäller det att inte gå på det för tidigt om det är en överansträngning, säger Assyriskas tränare Tor-Arne Fredheim.

Kenny Pavey, som gjorde matchvinnande 2–0 mot Dalkurd, kom då in som inhoppare och har fått matchning i U21-laget för att komma närmare toppformen.

Mittfältaren Ugonna Anyora är spelklar men är inte redo för 90 minuter ännu. Soo Yong Yoon kom in som inhoppare i slutet av förra matchen men är inte heller redo för spel från start.

Det kan sammanlagt bli svårt för Tor-Arne Fredheim att ställa upp med samma startelva som mot Dalkurd.

–Vi har haft så hela våren, det är klart att det inte är optimalt, säger AFF-tränaren.

Fredheim har dock alternativ i backlinjen då Mamadou Wague, som startade i förra matchen men klev av med fotproblem, har tränat för fullt igen i veckan. Lagkaptenen Linus Malmborg är given i mittlåset och David Durmaz finns som ett alternativ som antingen mittback eller ytterback. Och på kanten finns flera andra alternativ.

Assyriska spelar borta mot IK Frej från Täby på lördagen.