Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matbutiker i Södertälje och Järna nominerade till gröna White Guide-priser

White Guide har tillsammans med Världsnaturfonden WWF kartlagt matbutiker runt om i Sverige ur ett hållbarhetsperspektiv. Två matbutiker i Södertälje och en matbutik i Järna har nominerats i tre olika kategorier i undersökningen White Guide Green.

Den 30 maj presenteras vinnarna i årets White Guide Green. I samband med detta lanseras även en guide från White Guide och WWF som ska lyfta fram hållbara livsmedelsbutiker med fokus på grönt, svenskt, ekologiskt, medvetna val av kött, djuromsorg, hållbart fiske, socialt ansvar och hälsosamma matvanor.

Ica Maxi Stormarknad vid Vasa i Södertälje och Coop Järna i Järna har tillsammans med 50 andra butiker runt om i Sverige nominerats i kategorin Årets hållbara matbutik. Kriterierna för nominering var hur butikernas utbud, miljömärkningar, kommunikation och internutbildning sett ut.

Handlaren Jonas Berg vid Ica Maxi Stormarknad är nominerad i kategorin Årets hållbara handling tillsammans med 20 andra enskilda personer, livsmedelsbutiker eller företag. Han är nominerad för sitt arbete med integration och att ha tagit emot över 500 nysvenska praktikanter i butiken.

– Vi vill göra något bra för Södertälje. Och det som är bra för Södertälje, är bra för oss. Konstigare än så är det inte, säger handlaren Jonas Berg i ett pressmeddelande.

Vid Lidl i Södertälje är Harun Özpolat nominerad i kategorin Årets hållbara butiksledare och tävlar mot 20 andra butikschefer. För att bli nominerad var kriterierna ett arbete med helhetssyn, hållbarhetsvisioner och handlingskraft.

Fotnot: Inledande versioner av denna artikel illustrerades med bild på fel Ica Maxi-varuhus. Länstidningen beklagar bildförväxlingen.