Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matbutiken som får bakläxa

Miljökontoret har kontrollerat flera försäljare av livsmedel i Södertälje, och flera av dem får nu bakläxa.

Butiken Polska livsprodukter har tidigare fått flera anmärkningar på att alla produkter inte har obligatorisk märkning på svenska. Efter kritiken rättade företaget till problemen temporärt, men när ny kontroll nyligen gjordes upptäckte man att problemen kvarstår.

Fortsätter det så ska företaget betala 5 000 kronor i vite varje månad, meddelar miljönämnden som därmed hoppas sätta press på företaget. Miljönämnden har också förbjudit butiken att sälja vissa varor då de inte uppfyller kraven i livsmedelslagstiftningen.

Butikens ägare säger till LT att problemet nu är åtgärdat för gott.

Hos korvkiosken utanför Coop på gågatan har brister också upptäckts vid miljöinspektionens kontroll. Kiosken saknade ett befintligt handtvättställ. Ägaren till korvkiosken har tidigare tvättat händerna på en närliggande toalett, och säger nu också till LT att problemet ska vara åtgärdat och att ett handfat nu är installerat i kiosken.