Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mataffär i Södertälje fick slänga mat –frysdiskar gick sönder

Coop på Genetafältet i Södertälje fick slänga stora mängder glass och frysta bär efter att ett flertal frysskåp gått sönder.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Kylaggregat i Sveriges matbutiker har fått jobba extra hårt på grund av den varma sommaren. På Coop på Genetafältet i Södertälje har vissa av frysskåpen gått sönder, vilket ledde till att stora mängder glass och frysta bär fick slängas, enligt SVT.

– Det hör ju inte till vanligheterna med den här extrema värmen som vi har haft i Sverige i sommar. Överlag är vi ju inte anpassade för ett sådant klimat. Vi har andra branschkollegor runt om i landet som har upplevt samma problem, säger Åsa Sandberg, samhälls- och hållbarhetskommunikatör på Coop, till SVT.

Coop-butiken kommer nu att titta på hur de kan förhindra att något sånt här händer igen.

– Vi är ju fortfarande mitt uppe i denna värme, men vi kommer att utvärdera och ha en diskussion kring hur man ska göra framöver. Så gör vi med alla frågor där vi måste vidta vissa åtgärder och det är mycket möjligt att vi kommer försöka vara proaktiva så att det inte händer igen, säger hon till SVT.