Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mat och miljö i fin harmoni

Ytterjärna restaurang bjuder på mat och miljö i fin samklang. Det är gott, det är ekologiskt och det är förhållandevis dyrt.

Den antroposofiska miljön skänker lunchen det välbekanta lugnet. Det är ljuset, färgerna och de naturliga materialen som gör det.

Dukade bord med glas, servetter och dryck känns välkomnande. Som lunchgäst har du två alternativ, antingen soppa och salladsbuffé eller varmrätt, soppa och salladsbuffé.

Varmrätten finns som ett animaliskt och ett vegetariskt alternativ. Oavsett vad blir du mätt, kan patrullen intyga. Maten har spännande smak-er och den rätta spänsten och råvarorna som används är enligt restaurangen biologiska och ekologiska. Grönsaker dominerar men buffén är ändå fylld med proteiner som kikärter och röda linser.

Det enda att anmärka på är dagens fiskpanering som legat till sig och blivit väl sladdrig. Avslutningsvis ett gott betyg för brödet som är smakrikt och med inslag av russin. En russinälskare löper stor risk att ta fler skivor än magen rymmer.

Betyget blir fyra kringlor. Minus för bara en animalisk rätt och förhållandevis högt pris.

Plus för miljön och den ekologiska inriktningen.

Ytterjärna restaurang

Adress: Robyggehuset i Ytterjärna.

Antal rätter: Soppa och salladsbuffé, alternativt detsamma med varmrätt (lunchbuffé).

Öppettider: 11:30–14:00

Pris: 85 kronor eller 120 kronor, efter alternativ.