Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måste man ha bil för att slänga sina grovsopor?

Förr fanns sopnedkasten i fastigheten, nu måste man gå till en sopstation någonstans utanför och på vissa håll är det en bra bit. Det är inte lätt att om man är gammal och har svårt att ta sig någon längre sträcka – om man inte känner någon som kan hjälpa en och saknar bil.

Anmäl text- och faktafel

Förr fanns också oftast ett grovsoprum i fastigheten, det är borttaget.

Hålen i sopcontainrarna vid återvinningen är för små, man kan inte få in en kartong av lite större format där, måste riva i mindre bitar, likaså med större plastburkar och de är svåra att riva.

Folk har ingen möjlighet att förvara sina grovsopor och att åka till Returen flera gånger i månaden innebär att man snart har förbrukat sina gratislämningar – och detta kräver definitivt bil.

På andra orter är det gratis att lämna hur ofta som helst, varför är det begränsat i Södertälje?

Sedan finns det latmaskar som dumpar sitt skräp överallt, även i naturen, och då är det i alla fall bättre att dumpa det vid en återvinningsstation.

Ibland när man kommer till exempelvis Ica Maxis återvinningsstation är det så fullt i containrarna att man inte får in mer där och då lämnar folk skräpet utanför – för inte vill man ta hem det igen, inte heller åka runt och leta efter någon returstation där det finns plats, så tömning lite oftare vore inte heller så dumt.

Ser gärna kameraövervakning. Då kanske vissa drar sig för att dumpa inredningar och matavfall från restauranger där. Hoppas att kommunen tar tag i detta problem, soporna blir inte färre.

Sopberget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare