Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Masstarten gick bäst för Erika Lindgren

Ungdoms-OS är över för 15-åriga skridskoåkaren Erika Lindgren. Bästa placeringen kom i den avslutande masstarten – där hon blev tia.

Ungdoms-OS i Lillehammer inleddes med 500 meter förra helgen, där Erika Lindgren blev 22:a i båda heaten, vilket också gav en 22:a plats totalt av de 26 deltagarna.

Samma placering – 22:a – fick skridskotalangen från Nykvarn på 1 500 meter.

Innan det var dags för den avslutande masstarten fick Erika Lindgren en chans att tävla i en mixstafett, där det inte var nationslag som tävlade (då hade Sverige inte kommit till start) utan helt blandade lag. Erikas lag, där hon hade sällskap holländskan Isabelle van Elst samt Yevgeny Bolgov från Vitryssland och Samuli Soumalainen från Finland, slutade på elfte plats av 13 lag.

Masstarten blev sedan en riktigt bra avslutning för Lindgren. Hon höll sig tidigt framme i fältet och låg som bäst på fjärde plats. Och när det drog ihop sig på slutet lyckades hon stå på benen och dessutom skrinna tillräckligt snabbt för att hamna på övre halvan av resultatlistan. En snygg avslutning på ungdoms-OS av 15-åringen, som var näst yngst i startfältet och en av bara två tjejer som ännu inte fyllt 16 år. De äldsta deltagarna var 18 år gamla.