Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mäsken bubblade i badrummet när polisen knackade på

En man i 70-årsåldern döms till dagsböter för att ha tillverkat sprit hemma.

I november förra året genomförde polisen en husrannsakan hemma hos en man i 70-årsåldern boende i Geneta sedan man fattat misstanke om att han brände hemma.

Vid besöket hittade poliserna flera tvåkilospaket med socker. I hallen låg en förpackning turbojäst och i ett köksskåp hittades tre påsar med aktivt kol. Allt sådant som används vid hembränning, men det var inte det enda.

I badrummet stod en tunna mäsk på jäsning och en hembränningsapparat. Där fanns också tre dunkar med vätska som luktade sprit.

Mannen erkände till en början att han bränt sprit, men ändrade sig senare och menade att han erkänt att han gjort det tidigare i livet, men inte nu.

Tingsrätten konstaterar i sin dom att mannens påstående är motbevisat och dömer honom för olovlig befattning med sprit.

Straffet blir dagsböter på totalt 2500 kronor. Mannen blir också av med hembränningsapparaten och andra attiraljer för sprittillverkning som fanns i hemmet.