Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Markus Persson lämnar SSK och Hockeyallsvenskan – trots bud: "Det är kanon för oss"

Efter ett flertal allsvenska bud har Markus Persson bestämt sig:
Det blir spel med Borlänge i Hockeyettan till hösten.
– För mig är han en 30-poängsspelare i HockeyAllsvenskan, säger klubbens sportchef till Mr Madhawk.

Efter tre säsonger i Tingsryd gick Markus Persson till Västerås, innan han skrev på för två år med Södertälje. Till SSK kom han så inför förra säsongen, men redan i början av januari lånades forwarden ut till IK Oskarshamn.

Det senaste uppgifterna talade för att Persson skulle stanna i Hockeyallsvenskan – men så blir det inte.

Uppgifter: SSK-forward nära kontrakt med Karlskrona

Nu kan MrMadhawk berätta att Persson flyttar hem till Dalarna och drar på sig Borlänges matchställ. Vilket Borlänges sportchef, Mats Johansson, senare bekräftar.

– Han har haft en hel hög av allsvenska bud så kom han till slut fram till att spela med oss, vilket jag är jätteglad för. Hans tjej har bra jobb i Falun och han får spela med oss. Det blir en kanonlösning för oss och en väldigt bra ersättare till Sebastian Bengtsson, säger Johansson till Expressens bloggare och fortsätter:

– För mig är han en 30-poängsspelare i HockeyAllsvenskan, så det är kanon för oss. Vi tycker vi har etablerat oss på en toppnivå i ettan och någonstans så siktar vi väl på att ta nästa kliv, säger Borlänges sportchef.

Missa inte: Avslöjar: Nya avtalet klart – hockeyallsvenskan får mer pengar från SHL: "En dubblering"