Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mariette och Rolandz var kvällens stora vinnare i Örnsköldsvik – tog sig direkt till final

Artikel 1 av 1
Melodifestivalen i Örnsköldsvik
Visa alla artiklar

Sista bidraget är nu sjunget – och röstningen avslutad. Kvällens största vinnare under deltävlingen i Ö-vik är Mariette och Rolandz med den svängiga låten "Fuldans".

Till andra chansen tog sig Olivia Eliasson med "Never Learn" och Felix Sandman med den hjärtskärande balladen "Every Single Day".

En av de som var mest glada efter röstningen var Mariette som nu ställt upp tre gånger i Melodifestivalen. Även denna gång tog hon sig direkt till final med låten "For You" – trots mycket nervositet inför framträdandet.

– Jag brottas med min nervositet, men mitt team peppar mig och hjälper mig komma in i rätt känsla. Men när jag väl kom upp på scenen kände jag att jag bara ville släppa kontrollen och ge låten till folket. Den här låten är ren kärlek och passion, jag ville att de skulle ta den till sig, säger Mariette.

Och de gjorde de – vad tror du det är med det här numret som går rätt in i folkets hjärtan?

– Låten i sig är ett fantastiskt hantverk gjort av Jörgen Elofsson. Jag älskade den själv första gången jag hörde den.

Hur var publiken i Fjällräven Center?

– Så fina! Vilket tryck det var!

Hur har dina dagar varit i övrigt under din tid i Örnsköldsvik – har du något speciellt minne?

– Mina starkaste minnen handlar om naturen och snön, bara vi steg ur planet så var det ett öppet landskap med krispig, nyfallen snö – och jag älskar snö. Det är väldigt harmoniskt och vackert i Ö-vik. Det var verkligen här jag skulle tävla, känner jag.

Kvällens andra storvinnare var Roland och hans band som i silverstass fångat Sveriges hjärtan med låten "Fuldans".

– Det har varit väldigt, väldigt omtumlande. Som att gå omkring i en snårskog, där allting snurrar runt och man har tappat kompassen och man längtar hem till ett varmt badkar, du vet, och så kommer det en fågel och bajsar dig i huvudet och du tänker "hur ska det här gå?" – men så gick det så bra!, säger frontmannen Roland Järverup och fortsätter:

– Det känns ju fantastiskt, det var så mycket kärlek och värme här.

Vad är det, tror du, som gör att publiken gillar den så pass att ni gick direkt till final?

– Låten är folklig, och att den har ett budskap om att alla kan dansa och att man ska slippa skämmas tror jag är bra!