Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mardrömsstart för Syrianska – föll hemma i premiären efter jättedramatik

Förväntningarna var högt ställda på Syrianska – men det blev pannkaka för det topptippade Södertäljelaget i norrettanpremiären. Förlust med 3–4 (1–1) hemma mot Carlstad United.

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter

Syrianska inledde med mest boll och hade initiativet under större delen av den första halvleken. Men vi har vant oss de senaste åren med Syrianska att man har haft svårt att omsätta ett stort bollinnehav i målchanser.

Och så såg det ut i den första halvleken i premiären på söndagen också.

I stället var det Carlstad som tog ledningen när John Junior Igbarumah fick vandra fritt längs kortlinjen och tåade in 0–1 i den 28:e minuten.

Syrianska skapade inte en enda farlig målchans i spelet i första. I stället kom farligheterna på fasta situationer när Martin Mutumba blev fälld två gånger precis utanför straffområdet. Den första frisparken tog han själv men den gick mitt i magen på Tobias Johansson i gästernas mål.

Sebastian Rajalakso, som satte en frispark i ribban mot AIK i cupen i vintras, tog hand om det andra läget. Mitt i muren visserligen men på en hand och domaren blåste straff.

Lagkaptenen Mattias Mete rullade kallt in bollen till höger om Tobias Johansson i den 42:a minuten.

Efter paus blev det bättre fart på hemmalaget som kunde ta ledningen i den 58:e minuten när den brasilianske mittbacken Diego Brum höll sig framme och nickade in 2–1.

Men matchen skulle ta en överraskande vändning i den 62:a minuten när vänsterbacken David Yarar fick rött direkt efter en tackling på Carlstadmålskytten Igbarumah.

Det dröjde inte länge innan Carlstad med en man mer kunde kvittera. Sju minuter senare nickade Joel Gustavsson in 2–2.

Syrianskatränaren Eddie Demir tvingades tänka defensivt och bytte med drygt 20 minuter kvar in Johannes Ercan i stället för Martin Mutumba.

Men det skulle bli ännu värre för Syrianska – med en kvart rullade Oscar Lander in 2–3 för gästerna.

Syrianska fick ett gyllene kvitteringsläge i den 82:a minuten när hemmalaget fick sin tredje farliga frispark utanför straffområdet men Rajalaksos skott gick i ribban, via målvakten Tobias Johansson.

Kvitteringen skulle i stället komma i den 89:e minuten när Syrianska lyfte in allt och bollen hamnade hos Seth Hellberg som rullade in bollen. Men Carlstad fick en straff i den 90:e minuten och avgjorde matchen.

Läs mer: Özcans samtal och Syrianskas stjärnvärvningar övertygade Mathias Ranegie: "Hade inte skrivit på om de inte varit här"

Läs mer: Sjölin: Två rivaler med potential – efter flera tunga år lovar fotbollen underhållning igen