Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mardrömslottning för Sverige i EM-kvalet

Ryssland och Bosnien och Hercegovina väntar i kvalet till basket-EM. En riktig mardrömslottning för Sverige.

Förbundskaptenen, Kings coach Vedran Bosnic, suckar när TT når honom efter fredagens kvallottning:

– Vi hade inte mycket tur i dag... Vi fick den tuffaste gruppen i hela kvalet. Det vore historiskt om vi kvalar oss vidare från den här gruppen.

– Ryssland har ett helt lag med spelare av toppklass och dessutom ett par NBA-spelare. Bosnien har två bra NBA-spelare och när vi mötte dem i träningsmatcher för två år sedan spelade vi bra, men förlorade båda.

27 lag fördelade på sju grupper gör upp om de återstående elva EM-platserna. Sverige, som hamnade i den enda trelagsgruppen, måste antingen vinna gruppen eller bli en av de fyra bästa tvåorna för att nå nästa års EM.

Senast fick Sverige klara sig utan både Jeffery Taylor (Real Madrid) och Jonas Jerebko (Boston Celtics). Nu hoppas Bosnic på båda stjärnorna i kvalet som spelas 31 augusti—17 september.

- Det skulle innebära en rejäl push och stor hjälp för laget, säger han.

Och den Bosnien-födde förbundskaptenen försöker trots allt se lite ljus i det svenska lottningsmörkret:

- De finns ingen anledning att gnälla nu. Vi fick de här lagen och det blir en stor utmaning. Att möta Bosnien blir extra motiverande för mig, och kanske en liten fördel eftersom jag känner till spelarna väldigt bra.

Grupper till EM-kvalet

Grupp A: Belgien, Island, Schweiz, Cypern

Grupp B: Tyskland, Nederländerna, Österrike, Danmark

Grupp C: Ryssland, Bosnien/Herzegovina, Sverige,

Grupp D: Polen, Estland, Vitryssland, Portugal

Grupp E: Slovenien, Ukraina, Bulgarien, Kosovo

Grupp F: Georgien, Montenegro, Slovakien, Albanien

Grupp G: Makedonien, Ungern, Storbritannien, Luxemburg

Redan klara för EM: Spanien, Litauen, Kroatien, Tjeckien, Frankrike, Grekland, Italien, Lettland, Serbien samt värdländerna Finland, Israel, Rumänien och Turkiet.