Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus Berg lämnade dopingkontroll – anmäls till Fifa

 
Fotbolls-VM 2018
Visa alla artiklar

Marcus Berg lämnade en dopingkontroll utan godkännande. Nu anmäls den svenske landslagsanfallaren till Fifa, berättar Fotbollskanalen.

I samband med Sveriges förlust mot Tyskland i lördags blev Marcus Berg uttagen till en dopingkontroll men valde att lämna den för att göra TV-intervjuer. Under måndagen kunde Fotbollskanalen avslöja att svensken har anmälts till Fifa. Själv är anfallaren inte speciellt orolig.

– Det var någon viktigpetter där på dopingen. Det blev egentligen en missuppfattning. Vart det leder vet jag inte, men det var en löjlig grej och vi får se, säger han till TV4:s Frida Nordstrand.

Tommy Forsgren, handläggare för bestraffning hos Riksidrottsförbundet, berättar för Fotbollskanalen att idrottare i värsta fall riskerar avstängning under tiden som ärendet utreds. Samtidigt vill han inte kommentera det specifika fallet med Marcus Berg.

Landslagschefen Lasse Richt säger sig, precis som Berg själv, inte heller känna någon oro över situationen.

- Det kan du gärna spekulera i för du vet säkert det lika bra som jag. För jag vet inte. Men jag kan inte se att något kommer att hända, säger han till Fotbollskanalen om vad han tror att anmälan kan få för konsekvenser.

Läs också: VM-magasinet #8 – Sågar kritiken mot svenska byten: "För mycket efterhandskonstruktioner"