Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Manifesterar för att rädda Sagateatern

LT har tidigare rapporterat om hur Södertälje teateramatörer, STA, tvingas flytta när deras hyresavtal på Sagateatern går ut nästa år.

Annons

Vad LT fått höra är det ett mäklarkontor som förklarat sitt intresse för Vädurens lokal nere vid Maren.

Den 29 oktober anordnas därför en manifestation med fackeltåg mellan Stora torget och Marenplan för Sagateaterns bevarande. STA har hållit till i lokalen i över 30 år.

Hans Qviström, ordförande för STA, kommer tillsammans med Anna Bohman Enmalm (S) att hålla tal vid manifestationen.

Vad är tanken med manifestationen?

– Vi vill ju helt enkelt manifestera för vikten av Sagateatern som arena men också för vikten av att man inte monterar ner kulturen i samhället, säger Hans Qviström.

Vad har ni fått för reaktioner från allmänheten?

– Vi har ju fått otroligt mycket feedback. Dels från folk som varit på teatern som besökare eller med i föreningen, men också många som varit där på bio tidigare. Det märks att både gamla och nya Södertäljebor har ett starkt förhållande till lokalen.

Vad hoppas ni att kunna åstadkomma?

– Vi sitter i en lite konstig sits eftersom det är en bostadsrättsförrä, Väduren, som äger lokalen och de har fått ett bud från en intressent som är mer än vi klarar av. Så vi vill, tillsammans med kommunen försöka få dem att se vikten av att ha kvar den här lokalen och att vi kan bidra med andra värden än de kommersiella krafterna kan.

Vad tror du att det blir för uppslutning?

– Vi räknar ju med hela vår förening, men utifrån reaktionerna vi har fått så är det väldigt mycket folk utanför föreningen som kommer att dyka upp. Vi hoppas på en stor manifestation.

Förutom tal och fackeltåg kommer STA att bjuda på fika och musik.