Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mangs tog poäng direkt i debuten

Södertäljes hopp i STCC, Jocke Mangs, nådde topp tio direkt i sin debut i tävlingen. Han lyckades ta åttondeplatsen i båda heaten.

– Jag har velat köra STCC i tio år. Snacka om att man är sugen på att vinna, sa Södertäljekillen Jocke Mangs till LT före sin debut i tävlingen. Nu har den äntligen blivit av och han lyckades ta poäng direkt.

I det första heatet på skånska Knutstorp nådde Mangs åttondeplatsen, vilket ger honom fyra poäng i kampen om totalvinsten i STCC. Hans totala tid på 20 varv blev 19:58.068 och den bästa varvtiden blev 58.937.

– Jag är jättenöjd med kvalet och att komma fyra där. Jag tycker vi visar att vi kan vara snabba. Jag är nöjd med starten på första racet också men sedan händer något med bilen. Den blir väldigt svårtstyrd hela racet. Men det är godkänt med en åttondeplats, säger Mangs.

Vinnare i heatet blev Richard Göransson från BMV Dealer Team.

Även i det andra heatet blev det en åttondeplats för Mangs och hans team Brovallen racing. Den här gången med en totalt tid på 19:55.092  och en bästa varvtid på 58.996.

– Det känns bara bra. Vi har lite att jobba på till nästa race men äsch, det här känns bra, säger Mangs efter de två raka åttondeplatserna.

Två raka åttondeplatser alltså i STCC-debuten för Södertäljekillen Mangs.