Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många vill bo i superlyxiga seniorboendet

Omkring 500 intressenter för 48 lägenheter. Och redan innan byggstart vill företaget bakom Bovieran ha fler hus i Södertälje.

Omkring 500 intresseanmälningar har Bovieran fått in till sitt lyxseniorboende som planeras på gamla rugbyplanen i Brunnsängs hage.

48 lägenheter och en innegård med sommar året runt för +55 ska det bli med inflytt i slutet av 2018.

– När vi byggt detta vill vi väldigt gärna bygga ytterligare ett eller två hus i Södertälje. Vi har fört diskussioner i den riktningen med kommunen, säger Anders Wimby, etableringsansvarig på Bovieran.

Just nu jobbar kommunen med en detaljplan för det första boendet. Den skickas ut för synpunkter till sommaren. Under den tiden kan allmänheten se förslaget i stadshuset eller på biblioteket. Men processen har dragit ut några månader på tiden.

– Jag väntar på de sista utredningarna. Konsulterna har mycket jobb nu, men jag hoppas det kommer den här veckan, säger Jenny Åberg, planarkitekt på Södertälje kommun.

Bovieran hoppas börja bygga i mitten av 2017 och Jenny Åberg säger att det i nuläget är realistiskt.

– Det är en väldigt bra plats att bygga på i ett redan etablerat bostadsområde och centrumnära, säger Anders Wimby.

Även avståndet till kollektivtrafik är rimligt tycker han.

– Det byggs mycket där så kanske blir det ännu bättre i framtiden, säger Wimby.