Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många vill bidra till LT-klappen

Ghuj Axén, 74, har stickat mössor och sockar i flera veckor. Clara Blom Kjellman, 9,skänkte en boll och lego. Många är Södertäljeborna som via LT-klappen vill bidra till en god jul.

Gåvorna till LT-klappen kommer att delas ut av Pingstkyrkan och Svenska kyrkans Södertäljeförsamling vid juletid. Och många var Södertäljeborna som på lördagen ville bidra till att sprida julglädjen genom att skänka gåvor till LT-klappen i Telgehuset nu under dagen.

– Jag har köpt kläder till barnen, säger Dolly Söderlund, 89 från Västergård, som även tidigare år skänkt till LT-klappen.

Centrumbon Christel Lundell hade både barnen och de hemlösa i åtanke när hon skänkte till LT-klappen.

– Det blev plädar, strumpor och tvål till härbärget och en barbiedocka till något barn, säger hon.

Nioåriga Klara Blom Kjellman från Södra bad mamma och pappa att köpa både en boll och lego som hon hoppas att barn ska få glädje av.

– Jag valde en boll eftersom den kan både en tjej och en kille ha, säger hon.

Ghuj Axén, 74, från Brunnsäng, bar med sig två kassar med 20 stickade mössor och sockar till behövande. En mössa klarar hon av att få färdig under en kväll, totalt har det blivit minst en månads stickande under höstmånaderna fram till nu.

– Det här gör jag istället för att titta på tv, säger hon.

Insamlandet fortsätter hela dagen i Telgehuset.