Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många svettades på loppisen på Mörkö

Omkring 1 500 besökare trotsade värmen och begav sig till Mörkö loppis för att fynda i helgen. De första säljarna dök upp halv fem på morgonen för att få det bästa bordet.

Mörkö nya Bygdegårdsförening anordnade den andra loppisen för säsongen i går. Ordförande Peter Karlberg hade varit lite orolig för att folk skulle sticka och bada i det varma vädret i stället för att komma dit. Men de första besökarna kom redan en och en halv timme innan loppisen öppnade, för att få chans till de bästa fynden.

– Vi fick åka och hämta mer att dricka, det är inte vanligt att vi säljer slut på det, säger Peter Karlberg.

Köpare kommer från hela länet i jakt på sina fynd. En samlare åkte från Täby för att hitta Scaniaprylar. Det finns några professionella säljare bland de som han boka bord innan det blev fullt redan efter några dagar i april. De flesta är ”husrensare”, som säljer det de vill bli av med. En del har det som hobby.

– De åker runt på somrarna för att de tycker det är kul att hålla på med loppis, som ett sommarnöje, säger Peter Karlberg.

Just som en sommarsyssla beskriver Tina Koski, 48 år, sitt intresse för loppis. Hon har hållit på med det i 15 år.

– Jag tycker om vackra, gamla saker. Det är roligt att träffa andra intresserade och miljövänligt med återbruk, säger Tina Koski.