Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många skrev under mot byggandet vid Yngern

 
Striden om Hökmossbadet/Älgbostad
Visa alla artiklar

Många Nykvarnsbor anlände och skrev på Leonardo Horvats lista mot byggplanerna vid Yngern. Men även för byggandet av en ishall i kommunen.

Leonardo Horvat har ställt upp sitt bord med listorna på parkeringen i Nykvarns centrum på lördagen, där han ska stå fram till klockan 13.När LT var där kom många Nykvarnsbor och skrev på. En av dem var Christoffer Vargstedt, som både undertecknade listan med krav på folkomröstning mot byggandet vid Yngern och listan som kräver en ishall i kommunen.

– I Södertälje är det elitsatsning för tidigt ner i åldrarna, därför vill jag att vi har en egen hall här i Nykvarn. Titta på Järna, de har en egen hall som är välbesökt. Men det är lite väl långt att åka dit, säger han.

En som kom och skrev på listan för en folkomröstning om byggplanerna vid Yngern var Pehr Lind, ordförande för Svenska naturskyddsföreningen för Södertälje Nykvarn.

– Den här sjön är så unik, ett riksintresse för naturvård som inte bör bli tätortsbebyggelse. Det är Nykvarns största tillgång förutom Taxinge slott, säger han.

En annan som skrev på var Maria Säfström.

– ´Jag tycker att det får räcka med byggen, någonstans måste vi få ha kvar naturen, säger hon.

För att det ska bli folkomröstning krävs att tio procent av de röstberättigade Nykvarnsborna skriver under.

– Många har skrivit på men ännu fler har kommit och hämtat lappar som de skickar till vänner och anhöriga, säger Leonardo Horvat, som alltså driver två skilda frågor.

– Folkomröstningen om Yngern är en fråga. Det här med ishallen är en helt annan. Det började som ett medborgarförslag och handlar om att jag vill att ungarna ska ha mer fritidssysselsättning. Ishallsfrågan tänker Leonardo driva politiskt om minst 50 personer skriver under en tredje lista som han har på bordet: partilistan.

– Om minst 50 skriver på den så registrerar jag partiet, "Nytta och Utveckling". Om jag kan ta några mandat av de andra partierna skulle jag kunna förhandla igenom frågan om ishallen, men vi får se.

– Folkomröstningen däremot, är en helt egen fråga som inte har med något parti att göra, säger han.

Torbjörn Granström