Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många larm om röklukt – "kan vara branden i Värmland"

Det började som ett larm om röklukt i Mölnbo och involverade både kustbevakningen och räddningstjänsten i Sörmland, men någon lokal brand stod inte att hitta.

Vid halv tiotiden på lördagsmorgonen började SOS Alarm få samtal om att röklukt i Mölnbotrakten. Till en början kom samtalen från strax söder om orten, men efterhand har samtal även kommit från norra sidan och uppemot Nykvarn.

Räddningstjänsten ryckte ut till platsen som den första inringaren angav, men kunde inte hitta vare sig någon brand eller något rökmoln.

Räddningstjänsten höll sina bilar kvar i området och bad om hjälp från kustbevkningen som flygspanade över området.

Dessutom kontrollerade man också platsen vid Kvarnsjön där det brann under lördagseftermiddagen och kvällen.

– Vi undersöker om det kan vara samma, men vi var där vid 06.30 i morse och kontrollerade och då var det blött där, säger Andreas Linder, operativ chef på räddningscentralen.

Man kontaktade också räddningstjänsten i Sörmland som även de fått många larm om röklukt. Även där skickades spaningsflyg upp utan resultat.

Nu lutar de båda räddningstjänsterna åt att röklukten kommer långt bortifrån.

– Det vi misstänker att att det kan vara branden i Kristinehamn som känns ända hit, säger Andreas Linder.