Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många hundar med hussar och mattar samlades vid manifestation mot smällare

 
Smällarterrorn 2016
Visa alla artiklar

Rekordmånga ville visa sitt missnöje mot att det smäller i Södertälje – något som påverkar många husdjur och bästa vänner.

Det var stor uppslutning under tisdagskvällen när 54 hundar med hussar och mattar träffades för att visa sitt missnöje mot att det smälls med smällare i tid och otid.

Läs även: Skotträdda hundar manifesterar mot smällare

– Jag tror att det är rekord i kväll, säger Therese Vellonen som är med och anordnar stadspromenaderna med hundarna i vanliga fall och som också håller i manifestationen tillsammans med Christina Gidevall.

Skaran samlades vid Västra Mälarehamnen och gick sedan upp mot Stora torget där det utfördes några gemensamma övningar. Men det var en tyst manifestation utan ljudliga protester – förutom att någon deltagare ibland skällde högljutt.

Det var små, stora, korta, långa, tjocka, smala, gamla, unga, medelålders hundar på plats för att stå upp för sina skotträdda vänner.

Christina Gidevalls hund, Elliot, bär på en skylt – "Skotträdd".

– Det är fantastiskt att vi har sådan uppslutning, vi får mycket reaktioner men det mest positiva är att folk kommer. Det är ett sådant stort problem för oss med hundar som är skotträdda, framför allt när det närmar sig jul och en tid efter nyår. Vi vill visa att vi inte accepterar smällandet.

Läs även: Här hittas försvunne hunden Riley – mitt i LT:s direktsändning: "En fantastisk känsla!"

Manifestationen är högaktuell efter följetången med den bortsprungna hunden Riley. Det var när hon skrämdes av ett ungdomsgäng med smällare som hon slet sig från sin matte och var borta i 6 dagar innan hon lyckligtvis fångades in, efter mycket drama och dramatik.