Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man våldtog kvinna i hennes hem – efter att ha stämt träff via dejtingsajt

En man i 25-årsåldern döms till fängelse i två år och tre månader vid Södertälje tingsrätt. Det efter att han våldtagit en kvinna i hennes hem under deras första dejt.

Det var i början av sommaren som mannen och kvinnan stämde träff via en dejtingsajt på nätet. De sågs i kvinnans hem i Nykvarn. Kvinnan beskriver hur mannen under kvällen förändrade personlighet och plötsligt blev aggressiv. Hon upplevde det som att han var drogad och befann sig i ett psykotiskt tillstånd.

Han klädde av sig, satte sig på henne och började slita av henne kläderna. Trots att hon bad honom att sluta fortsatte han att hålla fast henne. Övergreppet pågick i ungefär 20 minuter. Mannen ska sedan ha "vaknat upp" från tillståndet och gått ut och rökt. Kvinnan låste då dörren och ringde polisen. Poliserna som kom till platsen bekräftar att mannen betedde sig märkligt och var påverkad av något.

Mannen menar att de hade sex med samtycke, men tingsrätten anser att kvinnans version av vad som hände är mer trovärdig. Kvinnan har också berättat att hon mått så dåligt av händelsen att hon inte kunnat bo kvar i lägenheten. Mannen har nu dömts till fängelse i två år och tre månader och ska också betala skadestånd på 115 000 kronor till kvinnan.