Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man tog droger inne i Lunagallerian - åtalas för flera olika brott

En man tillfångatogs av ordningsvakter i centrala Södertälje då det påträffades att mannen bar vapen och narkotika. Mannen ska även ha använt droger på allmän plats.

Tidigare i september förra året ska den då 24-åriga mannen blivit tillfångatagen av ordningsvakter i centrala Södertälje då mannen hade på sig vapen och narkotika på allmän plats. Mannen ska även ha tagit droger inne i Lunagallerian.

Vid tillfångatagandet som ägde rum vid Stora torget, ska den misstänkta mannen ha gjort motstånd mot de två ordningsvakter som försökte gripa honom. Vid gripandet ska mannen på ett våldsamt sätt krängt med armar och överkropp, vilket försvårade omhändertagandet.

Södertälje tingsrätt har nu lämnat in en stämningsansökan där mannen bland annat är misstänkt för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål samt för ringa narkotikabrott. Mannen erkänner dessa brott.

Däremot så förnekar mannen till brott om att han ska ha gjort våldsamt motstånd mot de ordningsvakter som försökte att gripa honom.

Mannen har fått betala för provtagning och analys, en kostnad på 615 kr.