Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man omkom i arbetsplatsolycka på Scania: "Vi befinner oss alla i ett chocktillstånd"

 
Dödsolycka på Scania
Visa alla artiklar

En man i 50-årsåldern skadades så allvarligt att han avled på sjukhus under lördagskvällen. Olyckan skedde i en av Scanias komponentverkstäder klockan 19.15.

Enligt de första uppgifterna ska mannen ha skadats så allvarligt av en maskin när han tillverkade komponenter till växellådor att han senare under kvällen avled på sjukhuset i sviterna av sina skador. Södertäljepolisen är ännu förtegen om detaljerna kring olyckan.

– Det hände en oycka i samband med arbete vid en maskin och en man har avlidit i samband med olyckan, det är allt jag kan säga just nu, säger Roger Björkmyr, stationsbefäl vid Södertäljepolisen.

Polisen har upprättat en förundersökning om arbetsmiljöbrott, vilket är den vanliga gången vid svåra arbetsplatsolyckor.

Vi har kallat in ett kristeam som ska ta hand om arbetkamraterna till den avlidne.

Scanias presschef Hans-Åke Danielsson är mycket dämpad och bedrövad när LT når honom för en kommentar.

– Det är en fruktansvärd händelse, vi befinner oss alla i ett chocktillstånd. Jag har just nu inga exakta detaljer om vad som hände mer än att det det som inte får hända har hänt. En av våra anställda som arbetade i en av våra komponentverkstäder skadade sig så allvarligt att han senare avled. Vi har nu kallat in ett kristeam som ska ta hand om arbetkamraterna till den avlidne på avdelningen, som blev vittnen till olyckan, säger Hans-Åke Danielsson.

Scaniaavdelningen där olyckan inträffade har stängt ned produktionen tills vidare, medan övriga delar av fabriken fortsätter produktionen som vanligt.

För pluskunder: Scaniachefen om dödsolyckan: "Det här är mardrömmarnas värsta mardröm"

Under söndagseftermiddagen var polisens tekniker klara på platsen och hävde då sina avspärrningar.

– Nu lämnas det här över till avdelningen för Särskilda brott som tillsammans eller parallellt med Arbetsmiljöverket utreder det här vidare, säger Marcus Ridby, stationsbefäl vid Södertäljepolisen.

På söndagen lades en kondoleansbok fram på mannens arbtesplats och under måndagen kommer Scania att flagga på halv stång.

Läs mer [+]:

Scanias produktion på drabbade avdelningen fortfarande nere

Scaniachefen om dödsolyckan: "Det här är mardrömmarnas värsta mardröm"

Åklagaren om dödsolyckan: "Det finns anledning att anta att brott har begåtts"