Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man med köttknivar vandaliserade på Coop

En man med två stora köttknivar i händerna slog och sparkade på glasrutorna längs Storgatan innan han sen gick in på Coop och högg sönder glassfrysen.Därefter satte sig mannen ner och åt en glass.

Det var strax efter klockan 19 på onsdagskvällen som en man plötsligt gick in på Coop i Telgehuset i centrum med en stor köttkniv i vardera hand. Väl inne i butiken såg personalen hur han gick fram till glassfrysen intill kioskdelen och högg i glaset så att det sprack.

– Sedan tog han en glass och satte sig på stolen och började äta. Han bara log, säger en anställd på Coop till LT.

Personalen larmade ordningsvakt som var snabbt på plats. När de kom fram till mannen följde han med utan att göra motstånd. Knivarna togs i beslag och mannen fördes in i ett av Coops rum i avvaktan på polisen. LT anländer strax efter polisen bara för att se honom föras ut av ordningsvakt och poliser till en inväntande bil som för honom till arresten.

– Det känns läskigt att folk går runt med två så stora knivar på sig, säger en anställd.

– Först såg jag bara att det var något tillhygge han höll i när han slog mot glassfrysen, men sen såg jag att det var stora knivar, köttknivar, säger en annan anställd.

Mannen, som är fullständigt okänd för polisen, misstänks nu för skadegörelse, brott mot knivlagen och snatteri. Han ska nu höras närmare av polisen så fort tolk kopplats in.

Vet ni varför han gjorde så här?

– Mycket, mycket svårt att veta ännu. Däremot hade han ett mycket märkligt beteende kan man tycka, säger Martin Bergholm, arrestbefäl vid Södertäljepolisen.

Personalen spekulerade om att det kunde röra sig om någon bostadslös som ville ha tak för natten när kylan nu slagit till?

– Först trodde vi också att det var något desperat skäl bakom, att det inte hade gått så bra för honom. Men det verkar inte så, han har pengar på sig så det räcker.

Släpps han ut eller håller ni honom kvar?

– Beror på, den här mannen har ingen adress i riket. Eventuellt får han strafföreläggande på plats, han har ju pengar. Eller så ringer jag Migrationsverket som får ta beslut om han ska tas i förvar för utredning om han ska utvisas ur riket, säger Martin Bergholm.