Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man knivskuren vid misstänkt dråpförsök: "Ingen gärningsman är påträffad"

En man fördes till sjukhus efter att ha knivskurits i handen utanför en krog i centrala Södertälje under natten mot torsdag. Polisen har förhört målsägaren och vittnen till händelsen, men tidigt på morgonen hade ingen misstänkt gripits.
Händelsen rubriceras som försök till dråp.

Läs även: Polisen har fått nya uppgifter om nattens knivdåd – kan ha varit hämnd efter krogtjafs

Den skadade mannen ska själv ha larmat polisen klockan 02:13.

– En person ringde in om att någon försökt knivhugga honom. Han blev skadad i handen, säger Stefan Palmér, befäl vid polisens regionledningscentral.

Knivskärningen skedde på Övre Torekällgatan i centrala Södertälje och andra personer blev vittnen till det hela, men det är oklart vad som föranlett händelsen.

– Det får utredningen visa.

– Vi är fortfarande på platsen. Vi har förhört målsägaren och vittnen och sedan har vi även gjort vissa beslag, men vi har ingen gärningsman påträffad, säger Stefan Palmér drygt två timmar efter larmet.

Strax före klockan 06 hade polisen lämnat brottsplatsen. Trots sök med bland annat hundpatrull hade ingen misstänkt ännu gripits.

Har ni fått något signalement på den misstänkte?

– Ja, men det vill jag inte lämna ut nu för det vill man att vittnena själva ska berätta, vad de sett, säger Stefan Palmér.

– Om någon har sett någonting som kan härleda till det här så får de gärna höra av sig till oss.

Den skadade mannen vårdades efter händelsen på sjukhus.

– Han är förd till Karolinska för omplåstring, säger Örjan Österberg, stationsbefäl vid Södertäljepolisen.

– Vi kommer höra målsägaren ytterligare under dagen så får vi se om vi får mer att gå på, säger Örjan Österberg.

Enligt polisen har det misstänkta dråpförsöket inträffat på Övre Torekällgatan. Alla iakttagelser är av intresse och kan lämnas till polisen i Södertälje via telefonnummer 114 14.