Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man i Libanon rånad från Södertälje

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Ett rån i Libanon styrt från en mobil­telefon i Södertälje. Nu kastar åklagarna fram ännu ett åtal mot Södertälje­nätverkets ledare Bernard Khouri, 31, och en 39-årig medgärningsman.

Mitt under den pågående mastodonträttegången lägger nu åklagarna fram ännu ett åtal mot Södertälje-nätverkets ledare Bernard Khouri, 31, och en 39-årig medgärningsman, som båda sedan tidigare står inför rätta för Moussamorden.

Den här händelsen utspelade sig den 21 maj 2010, alltså drygt en och en halv månad före dubbelmordet.

Allt började med att en göteborgare, som var på semester i Libanon, fick ett telefonsamtal. Det var en 35-årig Södertäljebo som också var i Libanon.

Båda kände varandra ytligt och Södertäljebon ville träffa göteborgaren. Han hämtade upp honom med sin bil och körde därefter till en yngre släkting i en av Beiruts förorter.

Där tog det hela en hotfull vändning. Södertäljebon drog fram en pistol och satte den mot göteborgarens huvud. Samtidigt ringde han ett samtal från sin mobiltelefon. I Södertälje svarade en person.

Enligt polisen var det Södertäljenätverkets ledare Bernard Khouri, 31, som sade:

– Om jag säger till dem ”skjut”, så skjuter de dig där nere. Lyssna på mig!

Rösten förklarade att han egentligen var förbannad på göteborgarens son, och sade:

– Din son behandlar oss som skit! Det är vi som knullar människor ... Ska din son behandla oss som skit?!

Telefonsamtalet bandades av länskriminalen. Polisen har sedan utrett ärendet i det tysta.

Det visade sig att Khouri var arg på sonen som tagit bort sina spelautomater från Södertälje, automater som personer ur nätverket ska ha tömt på pengar.

I telefonsamtalet hördes rösten, som enligt polisen är Khouris, säga till 35-åringen med pistolen:

– Ta av honom klockan och ge den till din bror ... som present från mig.

Därefter ska 35-åringen ha slagit en armbåge i ansiktet på göteborgaren så att glasögonen gick sönder och rånat honom på klockan med guldarmband. Enligt göteborgaren var det ett arvegods från hans far.

Sedan övertog en 39-årig man luren i Södertälje och sa att sonen är en fähund.

Göteborgaren vädjade till dem att ge honom glasögonen och klockan åter.

När polisen konfronterade de båda misstänkta med samtalet i mars i år, förnekade de brott. De misstänks nu för grovt rån och grovt olaga tvång. Misstänkt är även 35-åringen, men åtal mot honom har inte väckts eftersom han hållit sig gömd i Libanon och därför inte kunnat höras.

Enligt göteborgaren har nätverkets ledare sedan försökt bjuda hem honom på middag till Södertälje flera gånger för att släta över det inträffade, men han har avböjt.