Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man greps i Grusåsen i storrazzia

En person har gripits i Södertälje och tre i Solna/Sundbyberg i flera razzior mot misstänkta narkotikabrottslingar nu på lördagen.

Det var vid elvatiden som polisens insatsstyrka slog till och grep fyra personer - en i Grusåsen, Södertälje och tre i Solna/Sundbyberg. Samtliga misstänks för grovt narkotikabrott.

– Fyra personer har gripits varav en i Södertälje, säger Jakob Ekström, insatsledare för Operation Fenix i Västerort och tidigare biträdande spaningschef i Södertälje.

Mannen som greps i Grusåsen uppehåller sig/bor delvis i Södertälje men är inte skriven här. Han ska vara i 40-årsåldern, enligt uppgift till LT. Även en mindre mängd narkotika ska ha tagits i beslag i Södertälje.

Vilken sorts narkotika det rör sig står klart först när det analyserats.

Tillslaget har skett inom ramen för Operation Fenix, som riktar sig mot grov organiserad brottslighet i Västerort med särskilt fokus på Rinkeby, Tensta och området kring Järvafältet. Själva ärendet som utreds går under namnet "Jungfrun".

– Vi har bedrivit förundersökning kring detta en längre tid, säger Jakob Ekström till LT.

Fenix startade efter att Operation Tore trappades ner i Södertälje, lärdomar från den flera år långa insatsen i Södertälje togs med till Västerort. Personer som ledde insatsen på plats i Södertälje tog nu över Fenix i Västerort.

Enligt Aftonbladet har gripanden skett även i andra delar av landet. I Malmö greps en chaufför av en lastbil med 100 kilo cannabis samt någon form av syntetisk narkotika.