Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man greps i Grusåsen i storrazzia

En person har gripits i Södertälje och tre i Solna/Sundbyberg i flera razzior mot misstänkta narkotikabrottslingar nu på lördagen.

Annons

Det var vid elvatiden som polisens insatsstyrka slog till och grep fyra personer - en i Grusåsen, Södertälje och tre i Solna/Sundbyberg. Samtliga misstänks för grovt narkotikabrott.

– Fyra personer har gripits varav en i Södertälje, säger Jakob Ekström, insatsledare för Operation Fenix i Västerort och tidigare biträdande spaningschef i Södertälje.

Mannen som greps i Grusåsen uppehåller sig/bor delvis i Södertälje men är inte skriven här. Han ska vara i 40-årsåldern, enligt uppgift till LT. Även en mindre mängd narkotika ska ha tagits i beslag i Södertälje.

Vilken sorts narkotika det rör sig står klart först när det analyserats.

Tillslaget har skett inom ramen för Operation Fenix, som riktar sig mot grov organiserad brottslighet i Västerort med särskilt fokus på Rinkeby, Tensta och området kring Järvafältet. Själva ärendet som utreds går under namnet "Jungfrun".

– Vi har bedrivit förundersökning kring detta en längre tid, säger Jakob Ekström till LT.

Fenix startade efter att Operation Tore trappades ner i Södertälje, lärdomar från den flera år långa insatsen i Södertälje togs med till Västerort. Personer som ledde insatsen på plats i Södertälje tog nu över Fenix i Västerort.

Enligt Aftonbladet har gripanden skett även i andra delar av landet. I Malmö greps en chaufför av en lastbil med 100 kilo cannabis samt någon form av syntetisk narkotika.