Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man genom isen – gick inte att rädda

En person gick genom isen ute på Långsjön i Mölnbo strax efter klockan elva på lördagen. Under dramatiska omständigheter drogs den livlöse personen upp av en sjukvårdare från en hovrande helikopter, men trots upplivningsförsök gick hans liv inte att rädda. (UPPDATERAD 14:30)

Larmet om att en person gått genom isen kom till räddningscentralen Stockholms län klockan 11.18 på lördagen. Räddningsfordon från Hölö och Södertälje skickades dit och tog var sin sida av sjön för att snabbt hitta olycksplatsen. Men innan de hunnit fram hade en sjukvårdare lyckats dra upp personen genom att klättra ut på den hovrande ambulanshelikopterns medar.

– En livlös person drogs upp som de försökt få liv i. Om de lyckades vet vi inte, säger Torsen Kjell, operativ chef på räddningscentralen Stockholms län.

Mannen, som uppges vara i 80-årsåldern, ska ha dragits upp ur vattnet klockan 11.50. Han ska alltså ha legat en lång stund i det iskalla vattnet. En chockad kvinna ska även ha påträffats intill olycksplatsen.

Trots upplivningsförsök gick mannens liv inte att rädda.

Helikoptern har fört mannen till sjukhus. Personen ska ha gått genom isen på den smala norra delen av Långsjön, ungefär vid Långsjödal.

Claes-Göran Carlander, som plogar isbanor åt Södertälje Nykvarn orientering, varnar för att isarna kan bli mycket förrädiska under snötäcket som nu ligger på.

– Snön dämpar tillfrysningen och kan göra isen mycket förrädisk, säger han.