Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvaktshjälten kan återvända till SSK - som tränare

SSK har sökt en målvaktstränare till. Det kan innebära en återkomst till klubben för publikfavoriten Calle Brattenberger.

Calle Brattenberger blev snabbt en publikfavorit i SSK – och efter avancemanget till hockeyallsvenskan bestämde den då 34-årige målvakten att spelarkarriären var över. Men redan då öppnade han för att ta en annan roll i klubben.

–Jag har trivts fruktansvärt bra här i Södertälje så det skulle vara kul att vara kvar i SSK på något sätt. Men om det ens är möjligt har jag ingen aning om, sade Brattenberger då, i april.

Klart var redan då att han skulle utbilda sig till målvaktstränare – en plan som står fast. Och nu kan det bli en återkomst till klubben, som han hoppades på. Calle Brattenberger berättar för LT att han för en diskussion om en roll som målvaktstränare för A-laget.

–Ingenting är klart, men vi pratar om det. Vi får se, säger ”Bratten”, som under 15 år varit instruktör på en målvaktsskola på sommaren.

Senaste åtta åren har han varit huvudinstruktör på Henrik Lundqvists årliga målvaktsskola. Och skulle han bli tränare i SSK skulle det bli ett fåtal gånger i veckan, i kombination med sitt jobb som rekondare på ett bilföretag hemma i Vimmerby.

SSK:s sportchef och huvudtränare Mats Waltin har tidigare aviserat att klubben vill komplettera bemanningen på området med ytterligare en person. Sedan tidigare är det klart att Robert Löf, senast i Djurgårdens ungdomsverksamhet, ska ha hand om målvaktsträningen i SSK – vilket även gäller juniorer och ungdomar.

–Det skulle kännas helt fantastiskt att få komma tillbaka i SSK, säger Calle Brattenberger.

Förra säsongen var Pierre Mocka målvaktstränare i klubben.