Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvakten om debuten: "Var otränad"

Mats Waltin lät nyförvärvet Jonathan Iilahti vakta kassen mot Kallinge/Ronneby. Trots fyra insläppta mål fick finländaren lämna isen som vinnare.

Annons

Det blev en svettig kväll för 23-åringen från Vasa som värvades från Tranås i början av året. Iilahti, med erfarenhet från finska ungdomslandslag och spel i Timrå, har fått väldigt lite speltid de senaste åren.

Det märktes under onsdagskvällen, och stundtals såg det ringrostigt ut. Trots en 4-1 ledning för SSK blev matchen onödigt spännande, och några av Kallinge/Ronnebys mål får Iilahti definitivt ta på sig, något som han själv håller med om.

– När man är matchotränad tappar man fokus ibland. Det syntes tyvärr på resultattavlan i dag, säger han. Totalt sett är han nöjd med sin insats, förutom de tio minuterna i andra perioden då han släppte in tre mål på kort tid.

Han säger att han redan trivs väldigt bra i SSK, och tycker det är skönt att premiärmatchen nu är överstökad.

Om det blir han eller Alexander Sahlin som står mellan stolparna i lördagens hemmamatch mot Vimmerby är ännu ovisst.

– Självklart vill jag spela. Det är bara att göra sitt bästa på varje träning, sen får tränaren avgöra, säger Jonathan Iilahti.