Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvakten om debuten: "Var otränad"

Mats Waltin lät nyförvärvet Jonathan Iilahti vakta kassen mot Kallinge/Ronneby. Trots fyra insläppta mål fick finländaren lämna isen som vinnare.

Det blev en svettig kväll för 23-åringen från Vasa som värvades från Tranås i början av året. Iilahti, med erfarenhet från finska ungdomslandslag och spel i Timrå, har fått väldigt lite speltid de senaste åren.

Det märktes under onsdagskvällen, och stundtals såg det ringrostigt ut. Trots en 4-1 ledning för SSK blev matchen onödigt spännande, och några av Kallinge/Ronnebys mål får Iilahti definitivt ta på sig, något som han själv håller med om.

– När man är matchotränad tappar man fokus ibland. Det syntes tyvärr på resultattavlan i dag, säger han. Totalt sett är han nöjd med sin insats, förutom de tio minuterna i andra perioden då han släppte in tre mål på kort tid.

Han säger att han redan trivs väldigt bra i SSK, och tycker det är skönt att premiärmatchen nu är överstökad.

Om det blir han eller Alexander Sahlin som står mellan stolparna i lördagens hemmamatch mot Vimmerby är ännu ovisst.

– Självklart vill jag spela. Det är bara att göra sitt bästa på varje träning, sen får tränaren avgöra, säger Jonathan Iilahti.