Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målsnåla Syrianska går för seger mot Trelleborg

Superettans två målsnålaste lag möts i kväll när Trelleborg tar emot Syrianska. Tillsammans har de båda lagen bara gjort tre mål på de fyra första omgångarna.

Målskyttet har inte kommit i gång för Syrianska, som efter det fina spelet i cupen har fått en tung inledning på superettan – laget ligger näst sist med bara två poäng och två gjorda mål på fyra matcher.

Trelleborg är ännu sämre offensivt – bara ett mål så här långt. Det målet räckte dock till en seger och tre poäng, och TFF är två placeringar ovanför Syrianska i tabellen med sina fyra poäng.

Syrianska saknar backen Victor Wernersson och mittfältaren Daniel Benassar Nilsson som båda är avstängda, Wernersson blev utvisad senast och Nilsson åkte på sitt tredje gula kort.

Å andra sidan är Lolo Chanko, som varit avstängd de senaste tre matcherna efter en utvisning i premiären borta mot Ängelholm, tillbaka.

– Det betyder självklart jättemycket, han har rutinen och är en viktig kugge för oss. Det har märkts att han inte har varit med, säger Syrianskas Bachir Katourgi, som gjorde två mål på de tre cupmatcherna i mars, men som precis som laget i övrigt inte fått till det offensivt sedan serien började.

– Självklart har vi varit för tama framåt, men jag tycker inte det bara beror på anfallsspelet. Det är mer hela laget, i cupen var vi grymma över hela banan. Jag vet inte om vi kommit av oss lite, vi har spelat ganska bra men jag tycker att det är något som har fattats, säger Bachir Katourgi.

– Men det känns som att vi är på rätt väg, tycker han.

Tillräckligt för att våga hoppas på en vändning redan i kväll, mot målsnåla Trelleborg?– Det känns bra och vi åker dit för att vinna. Men vi underskattar ingen. Vi vet att Trelleborg är ett bra lag, säger han.

– Dessutom är matchen på naturgräs, även om det inte ska vara någon ursäkt, det är ju lika för båda lagen.

Syrianskas hade väldiga problem att få i gång sitt passningsspel i premiären mot Ängelholm. Nu väntar alltså ännu en match på riktigt gräs i Skåne.

– Men vi har fått höra att planen i Trelleborg ska vara bättre än den i Ängelholm i alla fall, så det ska inte vara några problem, tror Bachir Katourgi.

Trelleborgs tränare Patrik Winqvist konstaterar inför matchen att det är två lag med liknande problem som möts på Vångavallen i kväll.

– Vi har tränat ganska mycket på anfall i veckan och vi hoppas kunna landa

det bra imorgon. Vi måste utnyttja våra resurser helt. Jag tycker ändå att vi har sett bra ut långa stunder försvarsmässigt, så där är jag inte orolig, men vi måste se till att allt faller på plats.

– Vi vet ganska mycket om våra motståndare och hur de vill anfalla, men vi ska i första hand göra vårt och göra det hela vägen, säger han på TFF:s hemsida.

Avspark omgång fem

Vad? Trelleborgs FF–Syrianska FC, match i superettans femte omgång.

Var? Vångavallen, Trelleborg, i kväll 19.00.

TV? Sänds live på CMore på webben.

Läget inför matchen:

Trelleborg har bara gjort ett mål så här långt, men det räckte till en 1–0-seger hemma mot Özcan Melkemichels AFC. Lagets första hemmamatch, premiären mot Värnamo, slutade 0–0 och TFF är alltså obesegrat på Vångavallen så här långt. Syrianska har två förluster och två oavgjorda och har bara gjort två mål på fyra matcher.

Skador/avstängningar: SFC saknar avstängda duon Victor Wernersson och Daniel Benassar Nilsson samt skadade Nahir Oyal. TFF har fem spelare på skadelistan, bland annat rutinerade mittfältaren Kristian Haynes.