Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målskytten om SSK:s tappade ledning: "Man kan inte slappna av"

Robin Nilsson gav SSK ledningen i den första perioden mot AIK. Men det blev ändå förlust till slut. ”Man kan inte slappna av i tio minuter”, säger han.

Robin Nilsson stänkte in 1-0 borta mot AIK efter riktigt snyggt förarbete av Henrik Nyberg och Fredric Weigel. Nilsson är en av flera SSK-backar som imponerat på försäsongen och gjort att den lagdel som under stora delar av förra säsongen var ganska kritiserad av fansen, känns relativt stabil inför onsdagens hockeyallsvenska premiär.

Men den Västeråsfostrade 25-åringen är inte redo att höja sig själv till skyarna än.

- Det har varit lite upp och ner. Ibland bra, ibland dåligt. Men helt okej, säger han om sin egen försäsong.

Däremot är han nöjd med vad laget har presterat.

- Det tycker jag. Det är ju försäsong, men det känns som attvi hänger med. Vi har spelat jämnt mot alla lag. Och vi har ändå 16-17 spelare från division ett förra året, så jag tycker att det känns bra.

Söndagens genrep mot AIK slutade till slut med 2-3-förlust, efter att hemmalaget avgjort i förlängningens sista minut.

2-3 blev det också när SSK inledde försäsongen på hemmaplanmot just AIK.

Men söndagens insats på Hovet var bättre från SSK:s sida.

- Det tycker jag. Vi gjorde det ändå helt okej även förra gången, särskilt i andra delen av matchen. Men nu tycker jag att vi gjorde en mycket bättre match. Synd att vi torskade bara, men så är det, säger han.

- Anfallsspelet är bra, när vi får lite snurr på dem. Sen har vi stundtals bra försvarsspel och rätt bra koll på dem. Ibland blir det lite rörigt, men det är ändå helt okej.

Den avslutande AIK-matchen var en av många täta matcher förSSK på försäsongen. Och Robin Nilsson säger att han räknar med att det är så det kommer att se ut hela hösten och vintern.

- Det kommer att bli jämnt, vi kommer att få kriga i 60 minuter varje match om vi ska ha några poäng med oss. Man kan inte slappna av i tio minuter, då kan det bli att man släpper in två mål i baken, säger han.

Det var det som hände mot AIK, då det stod 2-2 på tavlan bara sex minuter efter att SSK gjort 0-2.

- Exakt, det straffar sig direkt. Det gäller att vi är med på det, säger Robin Nilsson.

- Men när vi väl har rull är det faktiskt rätt bra tyckerjag.