Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målskytt i blågult – blickar mot VM

Tobias Gustafsson hjälpte Sverige till en 3-2-seger mot Tjeckien på fredagen. Och efter SM-slutspelet ställer stjärnbacken nu in siktet på en VM-plats.

VM avgörs i Riga i december. Och Euro Floorball Tour är en av få landslagsturneringar innan dess.

Så målet på fredagen kom påpassligt för Tobias Gustafsson, även om Södertäljebacken visade alla sina kvaliteter och sitt breda register under Linköpings SM-slutspel.

– Det är inte så många tillfällen att visa upp sig på. Så det gäller att visa upp sig de matcher som är kvar, säger Tobias Gustafsson till innebandy.se.

Gustafsson styrde oturligt in Tjeckiens ledningsmål i matchen, men revanscherade sig genom att kvittera till 1-1 innan den första perioden var slut.

– Rikard (Eriksson) fick bollen i hörnet. Han hade slagit några (diagonalpassningar) tidigare i matchen. Jag sa på bänken att nästa gång så går jag. Det var bara att raka in den in öppen kasse, säger Tobias Gustafsson.

Faluns målkung Alexander Galante Carlström avgjorde matchen med mindre än sex minuter kvar.