Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målramen stoppade SSK-juniorerna

SSK-juniorerna hade inte marginalerna på sin sida. Trots stor dominans i två perioder blev det förlust i JSM-kvartsfinalen mot HV71 med 1-2.

En svag första period gav gästande HV71 två enkla mål. Resten av matchen dominerade SSK inför hela 987 åskådare – den största publiksiffran i hela J20-serien den här säsongen.

– Vi var kanske lite tagna av stundens allvar, men i de sista två perioderna var vi klart bättre, säger SSK-tränaren Daniel Eriksson.

SSK fick också en flygande start på tredje perioden när Viktor Lööv satte 1–2 efter en rejäl målvaktstavla av motståndarnas målvakt Jonas Gunnarsson. SSK sköljde därefter över motståndarna och spelare som Björn Hjärpe, Emil Lundberg och William Altelius Nylander fick enormt med speltid.

Den sistnämnde, son till förra NHL-stjärnan Michael Nylander, dominerade matchen med sitt spelsinne och sin teknik och var ytterst nära att bli målskytt. Tre gånger träffade han ribban eller stolpen.

- Han är jätteduktig och smart. Och vi låter honom våga och spela sitt spel, en sån talang kan man inte tvinga till att bara slå sarg ut, säger Daniel Eriksson.

SSK förlorade dock matchen med 1-2 och står nu inför en mycket svår uppgift - att vända underläget i de två matcherna i Jönköping fredag och lördag.