Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målkungen hyrs ut till Björklöven

Han har varit SSK:s bästa målskytt den här säsongen. Och Jesper Thörnberg är redo att stanna en säsong till. Men nu hyrs han ut till Björklöven.

På onsdagen mot Almtuna gjorde 22-årige forwarden Jesper Thörnberg sitt 14:e mål för säsongen. Med det är han lagets bäste målskytt och därmed en viktig spelare att behålla för SSK även nästa säsong.

På torsdagen blev det klart att Thörnberg blir den femte SSK-spelaren som klubben hyr ut för resten av den här säsongen. Thörnberg, liksom tidigare Philip DeSimone, lånas ut till Björklöven som kommer att kvala för att spela kvar i allsvenskan.

Thörnberg har en option som gör att han kan välja att bryta sitt nuvarande kontrakt med SSK, annars fortsätter kontraktet även nästa säsong.

Enligt uppgifter från bloggen SSK överallt alltid är Thörnberg beredd att stanna i SSK nästa säsong – och för LT utvecklar han resonemanget.

– Någon garanti har jag inte gett, jag har en klausul som gör att jag kan bryta mitt kontrakt och man vet aldrig vad som händer. Men jag har inte hört något från någon annan klubb och som det ser ut just nu så blir jag kvar i SSK, säger Thörnberg till LT.

Han tycker att han gjort en ”helt okej” säsong, men också att det är tråkigt att det gått så dåligt för laget.

– Man är ju ganska revanschsugen till nästa säsong redan nu.

Thörnberg hoppas också att Andreas Johansson blir kvar som huvudtränare.

– Han har kommit in och visat att han är en riktigt bra tränare. Han har fått med sig hela laget, säger Thörnberg.