Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målkalas av Hagelins Pittsburgh

Carl Hagelins Pittsburgh bjöd på målfest på bortaplan med 5–0-seger över New York Rangers. Pittsburgh leder nu matchserien i åttondelsfinalen med 3—1.

Annons

SSK-fostrade Hagelin sköt två skott på mål, men gjorde inga poäng i matchen natten mot fredagen svensk tid.

En av dem som hade skäl att jubla var Patric Hörnqvist, som gjorde 2–0-målet i numerärt överläge sju minuter in i första perioden. Jevgenij Malkin sköt, Sidney Crosby styrde och Hörnqvist – som täckte framför målet – gjorde en sista styrning in i mål.

Efter 4–0 var det slutspelat för Rangers-målvakten Henrik Lundqvist.

– Om du släpper in fyra mål på 18 skott, så förväntar du dig att något kanske händer. Men det är också en matchserie, så jag har en kommande match. Jag har lite tid på mig att fundera på vad jag gjorde fel, säger Lundqvist till New York Post och tillägger att han ”måste vara bättre, så enkelt är det”.

Malkin, utsedd till matchens bästa spelare, noterades för två mål och två assist i matchen. Pittsburgh har chansen att avgöra på hemmaplan på lördag, lokal tid.